Steeds vaker wordt er gewerkt met zelfsturende teams. De oude, hiërarchische structuur is losgelaten. Het nieuwe model biedt veel vrijheid en flexibiliteit, maar dat is ook een uitdaging, waar niet ieder team meteen een goede omgang mee kan vinden. De workshop voor zelfsturende teams geeft verfrissende inzichten en stuurt aan op een betere manier van samenwerken.

Na deze training zijn jullie:

  • Voorbereid op valkuilen

  • Goed ingespeeld op elkaars kwaliteiten

  • Een hecht en autonoom team

Valkuilen van een zelfsturend team

De vrijheid die jullie als zelfsturend team hebben, blijkt in de praktijk ook een valkuil: wie draagt de verantwoordelijkheden? Wat is goede tijdsplanning als je samenwerkt? Hoe communiceer je efficiënt? Het zijn allemaal vragen waar je als zelfsturend team geen antwoord op krijgt - want ook dat antwoord stuur je voortaan zelf. CNV Academie kent de antwoorden en helpt jullie op weg.

Workshop voor zelfsturende teams

De workshop voor zelfsturende teams verkent de valkuilen, de typische meningsverschillen, de bronnen van conflict en de risico's (werkdruk, uitstel, slecht timemanagement). Voor een deel zullen jullie die valkuilen zelf al ervaren hebben, voor een deel kun je lering trekken uit de ervaring van andere teams. Op basis van al deze kennis vinden we een betere manier van werken, waardoor jullie team ook echt klaar is voor de toekomst.

CNV Academie begeleidt teams

CNV Academie gaat uit van jouw eigen kracht, of in dit geval van jullie eigen kracht als team. De kennis die wij hebben opgedaan geeft jullie de kans om als zelfsturend team succesvol te zijn. CNV Academie ziet waar groei mogelijk is. Daarom delen wij onze kennis als academie, voor zowel leden als niet-leden, want onze kennis heeft meerwaarde!

Vergelijkbare trainingen

werkverdelingsplan-po

Maak werk van je werkverdelingsplan

Categorie:

Klik hier voor de infographic van het werkverdelingsplan. In de nieuwe Cao voor...

Professioneel statuut

Categorie:

Zou je meer ruimte willen bij de aanschaf en inzet van nieuwe digitale...

Van werkdruk naar werkplezier

Categorie:

Hard werken loont, maar hard werk kan ook negatief uitpakken. Een te hoge...
incompany_training_prettig_overtuigen_en_beïnvloeden

Prettig overtuigen en beïnvloeden

Categorie:

Een gesprek kan meerdere doelen hebben, maar op de werkvloer is het vaak de...