De voorzitter van een MR of GMR zal te maken krijgen met veel verschillende persoonlijkheden en veel verschillende standpunten. Het is aan de voorzitter om hier structuur in te brengen, om zo als raad een statement te kunnen maken indien nodig en om flexibel te kunnen reageren op nieuwe uitdagingen. Voorzitters leren hoe dat kan worden bereikt tijdens de workshop voorzitter (G)MR van CNV Academie.

Je rol als voorzitter

Je bent als voorzitter van de MR of GMR voor veel mensen een aanspreekpunt. Dat brengt natuurlijk wel een gevoel van verantwoordelijkheid met zich mee, het is een representatieve functie. Maar wat vragen mensen nu precies van je? Wat kun je doen om als voorzitter succesvol te zijn, en je MR / GMR te laten functioneren zoals jij voor ogen hebt? Hoe ga je om met de vele verschillende meningen, hoe bewaak je orde in de chaos? Die vragen komen aan bod tijdens onze workshop.

Na deze training ben je:

  • Goed voorbereid op je werkzaamheden

  • Zeker over je verantwoordelijkheden

  • Een inspirerende voorzitter!

Workshop Voorzitter (G)MR

De workshop die wij voor (G)MR-voorzitters organiseren brengt je verantwoordelijkheden in kaart, kijkt naar de taakverdeling tussen jou en de andere leden van de MR of GMR en laat je zien waar er voor jou mogelijkheden liggen om te groeien. We trainen je in het leiden van de vergaderingen en in het omgaan met de uiteenlopende standpunten waar je mee te maken kunt krijgen. Zo ben je goed voorbereid op je werk als (G)MR-voorzitter.

Locatie en datum:

Waar:
Tiberdreef 4, Utrecht.

Wanneer:
20-3-2019

Tijd:
Van 18.00 - 21.00 uur

MR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie voor MR en GMR

CNV Academie laat werk werken. We zijn er voor werknemers, maar ook voor de leden van de MR en de GMR, omdat zij net als wij betrokken zijn bij wat er gaande is in het onderwijs. CNV Academie beschikt over een rijke kennis en ervaring en we zijn goed op de hoogte van de verschillende invalshoeken waar jij mee te maken krijgt. Daarom kunnen we je goed op weg helpen, of je nu CNV-lid bent of niet.

Vergelijkbare trainingen

(G)MR Activiteitenplan

Categorie:

De (G)MR vormt samen met de directie een belangrijke tandem met betrekking tot...
MR_training_brede_school_en_integraal_kindcentrum

Maak werk van je werkverdelingsplan

Categorie:

  Klik hier voor de infographic van het werkverdelingsplan. In de nieuwe...
MR_HBO_nieuwe_cao

MR Hoger Onderwijs: nieuwe bevoegdheden

Categorie:

In de nieuwe CAO voor het Hoger Onderwijs is een aantal nieuwe bevoegdheden...
MR_advies_strippenkaart

MR: Partnerschap

Categorie:

Het is voor medezeggenschapsraden mogelijk om partner te worden van CNV...