Werkdruk gaat ons allemaal aan, want bij een hoge werkdruk functioneert een team slecht en zijn de resultaten minder dan ze hadden kunnen zijn. Het loont dus om werkdruk tegen te gaan - daar wordt iedereen gezonder van. CNV Academie brengt bij werkdrukbegeleiding voor teams dit algemene belang ter sprake en geeft inzicht in wat teams kunnen doen om werkdruk te verminderen.

Werkdruk in je team

Vaak hebben mensen nog het gevoel dat ze alleen staan als ze een hoge werkdruk ervaren. We zien zelfs dat teamleden zich hiervoor schamen en daarom aarzelen werkdruk bespreekbaar te maken. CNV Academie laat jullie zien dat een hoge werkdruk een zaak van het hele team is. Zijn de taken wel goed verdeeld? Communiceren jullie goed over werkdruk? Hoe pakken jullie het timemanagement aan?

Na deze training ben je:

  • Eerlijk naar elkaar over werkdruk

  • Weerbaar als team

  • Uitgerust en voldaan na een werkweek

Coaching tegen werkdruk

De coach van CNV Academie weet wat werkdruk is en wat werkdruk doet met een team. Daarom reiken we jullie ook graag de instrumenten aan om werkdruk te verminderen. De coach bekijkt de werkzaamheden van jouw team en brengt in kaart waar de valkuilen liggen. Samen maken we spanningen bespreekbaar en trekken we grenzen. Timemanagement is een belangrijk wapen tegen werkdruk. De coach legt uit hoe je dit aanpakt, zodat die hoge werkdruk echt teruggedrongen wordt.

CNV Academie als coach

CNV ken je natuurlijk als vakbond en in die rol maken we werk van het terugdringen van werkdruk, bijvoorbeeld door hierover afspraken vast te leggen in de CAO's. Maar CNV doet meer. We onderkennen het belang van begeleiding op de werkvloer en daarvoor hebben we coachingprogramma's ontwikkeld. Daarnaast ondersteunt CNV Academie via partnerschappen en verzorgt workshops en trainingen. Samen maken we werk beter!