Doordat er veel meer dan vroeger moet worden vastgelegd in plannen en verslagen, is er veel extra werk bij gekomen in de betrokken sectoren, zoals het onderwijs. Administratie en planlast zorgen voor extra werkdruk in een vakgebied dat toch al met hoge werkdruk te kampen heeft. CNV Academie helpt om een betere omgang met de nieuwe eisen te vinden, zodat de werkdruk afneemt.

Na deze training ben je:

  • Beter op de hoogte van de eisen

  • In staat om je taken te combineren

  • Minder vatbaar voor werkdruk

Extra werk door administratie

Je hebt het eigenlijk al druk genoeg, en dan komt daar óók nog die administratie bij - dat is bij veel mensen het overheersende gevoel. Het plannen en beschrijven van je werkzaamheden kost tijd die je beter kunt gebruiken. Wat is het nut van al dat administreren? Kan het niet in minder tijd, kan het niet efficiënter? En hoe kun je zelf het beste je dag indelen? Bij die vragen kan CNV Academie je de helpende hand reiken.

Verminder de werkdruk

De hoge werkdruk moet worden weggenomen, om de kwaliteit die jij in je werk wilt leggen te kunnen waarborgen. Dat kan met een goede planning. Om de taken beter te verdelen is het ook nuttig om een beter inzicht te krijgen in wat er nu precies gedaan moet worden, waarvoor en voor wie. Is alle administratie echt nodig? De specialist van CNV kijkt naar verschillende benaderingen om het probleem van werkdruk weg te nemen.

CNV Academie en werkdruk

De vakbond draagt zorg voor het welzijn van werknemers en het terugdringen van werkdruk is voor dat welzijn heel belangrijk. Om dat te bewerkstelligen zijn er CAO-afspraken, maar CNV wil zich ook in de praktijk inzetten en doet dat met coaching, trainingen en workshops van CNV Academie. Onze diensten zijn zeker niet alleen voor leden: iedereen kan er gebruik van maken!

Vergelijkbare trainingen

incompany_training_CAO_en_taakbeleid

CAO en taakbeleid

Categorie:

In de onderwijs-CAO zijn vanzelfsprekend de rechten van onderwijsmedewerkers...
Pedagogische_tact

Pedagogische tact; leerkracht van de toekomst?

Categorie:

Nooit staat het onderwijs stil. De maatschappij verandert en dus veranderen ook...
CAO_training_voor_PO_en_VO

Nieuwe CAO directeuren PO en VO

Categorie:

Het onderwijs is altijd in beweging en dat betekent dat ook de CAO verandert....
Loopbaanondersteuning-maatwerk

Loopbaan ondersteuning

Categorie:

Mensen willen kunnen groeien in hun carrière, maar het is niet eenvoudig om de...