De werkdruk in het primair onderwijs is hoog - en zo is het al jaren. De nieuwe CAO belooft daar verandering in te brengen, door de 40-urige werkweek, maar dat moet dan nog wel in de praktijk kunnen worden omgezet. CNV Academie biedt scholen begeleiding bij het doorvoeren van verbetering, het vinden van een nieuwe taakverdeling en de vermindering van werkdruk.

Na deze training zijn jullie:

  • Vernieuwend aan het werk

  • Ingespeeld op elkaar als team

  • Uitgerust na een mooie werkweek

Werkdruk in het onderwijs

Als je werkt in het primair onderwijs, dan weet je natuurlijk hoeveel voldoening je uit je baan kunt halen, hoe leuk het lesgeven is en hoeveel je van de kinderen in je klas terugkrijgt. Maar je weet ook hoe het werk zich op kan stapelen: de hoge werkdruk in het onderwijs is een veelbesproken kwestie. Wat kunnen jullie als team doen om die werkdruk te verminderen? Hoe doorbreek je de oude patronen? Hoe maak je die 40-urige werkweek reëel? CNV Academie begeleidt jullie naar de antwoorden.

werkdruk verminderen po

Werkdrukbegeleiding

Het werk blijft, maar de werkdruk kan echt worden verminderd. Goede afspraken, een betere taakverdeling, slim timemanagement en een heldere manier van communiceren - samen kunnen die veranderingen veel betekenen. Het verminderen van werkdruk vereist een andere aanpak dan de vertrouwde, het kost soms moeite om oude gewoontes te doorbreken. Gerichte begeleiding zorgt ervoor dat jullie je doel ook werkelijk bereiken.

CNV Academie en werkdruk

CNV heeft zich hard gemaakt voor de nieuwe CAO, die eindelijk werk maakt van het terugdringen van de werkdruk in het primair onderwijs. Maar we begrijpen goed dat met alleen een CAO de problemen nog niet zijn opgelost. De trainers van CNV Academie zorgen ervoor dat de nieuwe CAO ook op een werkbare manier in de praktijk wordt gebracht. Dan vermindert de werkdruk pas echt.

Vergelijkbare trainingen

incompany_training_CAO_en_taakbeleid

CAO en taakbeleid

Categorie:

In de onderwijs-CAO zijn vanzelfsprekend de rechten van onderwijsmedewerkers...
Pedagogische_tact

Pedagogische tact; leerkracht van de toekomst?

Categorie:

Nooit staat het onderwijs stil. De maatschappij verandert en dus veranderen ook...
CAO_training_voor_PO_en_VO

Nieuwe CAO directeuren PO en VO

Categorie:

Het onderwijs is altijd in beweging en dat betekent dat ook de CAO verandert....
Loopbaanondersteuning-maatwerk

Loopbaan ondersteuning

Categorie:

Mensen willen kunnen groeien in hun carrière, maar het is niet eenvoudig om de...