Werkdruk en stress zijn binnen veel organisaties grote veroorzakers van verzuim en ziekte. De OR heeft binnen een organisatie een belangrijke rol om toe te zien of er iets aan werkdruk gedaan wordt. Is er een beleidsmatige en structurele aanpak? Hebben deze maatregelen effect? En ook: zijn de oorzaken wel duidelijk in beeld? De OR heeft namelijk diverse formele bevoegdheden om dit onderwerp op de agenda te zetten.

Het gesprek aangaan

Tijdens de training ‘OR en werkdruk’ wordt besproken op welke niveaus in de organisatie werkdruk kan worden aangepakt. Er wordt vervolgens een OR-checklist gemaakt, met aandachtspunten voor elk niveau. Daarmee kunnen jullie als ondernemingsraad beter voorbereid het gesprek aan met bestuurders. En weten jullie welke gebieden meer aandacht nodig hebben. Ook komen er in deze training verschillende praktische werkdruk-tools aan bod. Wel zo handig!

Na deze training zijn jullie:

  • In staat werkdruk te herkennen

  • Een steun voor personeel dat werkdruk ervaart

  • Begonnen met het bedenken van oplossingen

Training OR en werkdruk

Tijdens de training die CNV Academie verzorgt, komen de kenmerken van een (te) hoge werkdruk aan de orde en bespreken we de negatieve consequenties ervan. We laten zien welke mogelijkheden de ondernemingsraad heeft om dit probleem, dat we hierboven al een ''maatschappelijk probleem” noemden, te verhelpen, omdat de gevolgen ervan, zoals burn-outs en overspannenheid, zo ingrijpend zijn.

De training ‘OR en werkdruk’ wordt in 1 dagdeel gegeven van 3 uur. Dit kan op elk gewenste dag en tijdstip, en gewoon bij jullie op locatie. Maar ook een externe locatie behoort tot de mogelijkheden. De training is op maat, en vooraf vindt een telefonische intake plaats. De training is geschikt voor beginnende en gevorderde OR-leden

 

shutterstock_329415260_burnoutsignalen

OR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als OR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en werkdruk

De gevolgen van hoge werkdruk laten zich op meerdere manieren gelden. Het functioneren van een team wordt door hoge werkdruk ondermijnd; de gevolgen ervan op de gezondheid van werknemers brengen het probleem ook naar huis. CNV Academie trekt zich dit probleem aan en probeert met verschillende trainingen, voor alle betrokken partijen, werkdruk aan te pakken en te verminderen. Samen kunnen we het verschil maken.

Vergelijkbare trainingen

MR_training_begroting

OR: Medezeggenschap aan zet

Categorie:

Na deze training ben je: Helder in beeld wat voor MR je wilt zijn Aan zet!...
OR_functioneren_en_positioneren

OR: Functioneren en positioneren

Categorie:

Sterker staan als ondernemingsraad? Dan is het belangrijk dat je weet wat...
OR_training_onderhandelen_incompany

OR: Onderhandelen

Categorie:

Als ondernemingsraad heb je een belangrijke rol binnen een organisatie. Je mag...
OR_training_fusie_en_reorganisatie_incompany

OR: Fusie en reorganisatie

Categorie:

Een reorganisatie of fusie heeft veel invloed op het reilen en zeilen van de...