Als ondernemingsraad heb je een belangrijke rol binnen een organisatie. Je mag namelijk meepraten én meebeslissen over vele belangrijke onderwerpen. Maar weet je ook hoe je dat effectief doet, onderhandelen? In onderhandelingen komen de visies van verschillende partijen aan bod en kan de OR anderen overtuigen van de eigen idealen. Door goed voorbereid aan de slag te gaan, kun je veel meer bereiken. Zo kun je tegemoetkomen aan de verwachtingen van de achterban én in gesprek blijven met de bestuurder. Terwijl jullie als ondernemingsraad zelf ook nog eens jullie eigen doel (beter) bereiken. Win-win-win!

 

Hoe onderhandel je als OR?

In de training ‘OR Onderhandelen’ worden de verschillende stadia van onderhandelingen doorgelopen. Je leert hoe belangrijk het is om verschillende belangen te doorzien en weet wanneer je welke manier van onderhandelen kunt inzetten. Ook wordt er gekeken naar jullie situatie. Wat voor ondernemingsraad zijn jullie – en wat voor raad willen jullie graag zijn? Doorzien jullie het spel dat bij onderhandelen hoort? En weet je welke belangen allemaal meespelen? Je leert daarbij jullie eigen stijlen en tactieken van onderhandelen te herkennen, maar bovenal te versterken. Zo kun je als OR effectiever onderhandelen – en jullie positie versterken.

Na deze training zijn jullie:

  • In staat om op gelijkwaardig niveau te onderhandelen

  • Meer kennis en kunde over jullie rol

  • Een prettige onderhandelingspartner voor bestuurder én achterban

Training in onderhandelen

De training ‘OR Onderhandelen’ is geschikt voor beginnende en gevorderde OR-leden. De training ‘OR onderhandelen’ wordt in een dagdeel gegeven van 3 uur. Dit kan op elk gewenst tijdstip, en gewoon bij jullie op locatie. Maar ook een externe locatie behoort tot de mogelijkheden

 

OR_training_onderhandelen_incompany

OR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als OR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en de OR

Als lid van een ondernemingsraad krijg je met veel zaken te maken die je zelf in je dagelijks leven niet of maar deels hebt leren kennen. Onderhandelen is zoiets: dat is lang niet voor iedereen dagelijkse kost en het kost dan ook moeite dit op een goede manier aan te pakken. CNV Academie traint OR-leden, zodat ze kunnen groeien in hun rol en hun werk op een nog betere manier kunnen verrichten.

Vergelijkbare trainingen

MR_training_begroting

OR: Medezeggenschap aan zet

Categorie:

Na deze training ben je: Helder in beeld wat voor MR je wilt zijn Aan zet!...
OR_training_werkdruk

OR: Werkdruk

Categorie:

Werkdruk en stress zijn binnen veel organisaties grote veroorzakers van verzuim...
OR_functioneren_en_positioneren

OR: Functioneren en positioneren

Categorie:

Sterker staan als ondernemingsraad? Dan is het belangrijk dat je weet wat...
OR_training_fusie_en_reorganisatie_incompany

OR: Fusie en reorganisatie

Categorie:

Een reorganisatie of fusie heeft veel invloed op het reilen en zeilen van de...