De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Technologische hoogstandjes, robotisering en automatisering zijn aan de orde van de dag. Al deze ontwikkelingen hebben direct consequenties voor de arbeidsmarkt en daarmee ook voor werknemers. Soms gaat het om praktische arbeidsomstandigheden, maar het brengt ook nieuwe ethische vraagstukken met zich mee. Als ondernemingsraad moet je daarop inspelen. Maar houden jullie je daar wel voldoende mee bezig? En hebben jullie zicht op de consequenties van de huidige én toekomstige technologie?

OR en Technologische ontwikkelingen

In de OR-training ‘Technologische ontwikkelingen’ word je als ondernemingsraad meer bewust van het mogelijke effect van technologische ontwikkelingen op werknemers. Zo beïnvloedt het onder meer de scholing en professionalisering, de inhoud van het werk én de fysieke arbeidsomstandigheden. Ook de manier hoe we met informatie en privacy omgaan, komt door alle technologieën in een ander licht te staan. De SER heeft onlangs een advies uitgebracht waarmee ondernemingsraden zich beter hierop kunnen bereiden. Dit advies wordt in deze training als leidraad gebruikt, en vertaald naar de praktijk.

Na deze training zijn jullie:

  • Bewust van het effect van technologische ontwikkelingen op werknemers

  • Invloed uitoefenen over de invoering van en het werken met nieuwe technologieën

  • Praktische handvatten: gelijk aan de slag!

Voor wie

De OR-training ‘Technologische ontwikkelingen’ wordt in 1 dagdeel gegeven van 3 uur. Dit kan op elk gewenste dag en tijdstip, en gewoon bij jullie op locatie. Maar ook een externe locatie behoort tot de mogelijkheden. De training is geschikt voor beginnende en gevorderde OR-leden.

OR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als OR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en OR

Je werk als lid van de OR heeft betekenis voor de hele sector, het is belangrijk en daarom moet het ook goed gebeuren. CNV Academie onderkent het belang van jullie taken en helpt jullie graag bij het uitvoeren ervan, bijvoorbeeld door trainingen op maat en door coaching. Dat doen wij niet alleen voor onze leden, maar voor alle betrokkenen, want samen staan we het sterkst.

Vergelijkbare trainingen

MR_training_begroting

OR: Medezeggenschap aan zet

Categorie:

Na deze training ben je: Helder in beeld wat voor MR je wilt zijn Aan zet!...
OR_training_werkdruk

OR: Werkdruk

Categorie:

Werkdruk en stress zijn binnen veel organisaties grote veroorzakers van verzuim...
OR_functioneren_en_positioneren

OR: Functioneren en positioneren

Categorie:

Sterker staan als ondernemingsraad? Dan is het belangrijk dat je weet wat...
OR_training_onderhandelen_incompany

OR: Onderhandelen

Categorie:

Als ondernemingsraad heb je een belangrijke rol binnen een organisatie. Je mag...