De financiële stukken leggen een groot gewicht in de schaal, maar de leden van de ondernemingsraad moeten er wel wijs uit kunnen worden. Als de OR financieel onvoldoende onderlegd is wordt het lastig om op dit punt een verschil te maken. Inhoudelijke training op het vlak van begroting en jaarrekening is dan ook onontbeerlijk; CNV Academie geeft de antwoorden en bereidt OR'en voor op hun taken.

Wijs uit de stukken

De financiële stukken, hoe lezen jullie die? Nemen jullie ze allemaal door, worden ze doorgeschoven naar een raadslid met financiële kennis, of blijven ze (te) lang in de kast liggen? We zien dat OR'en vaak onvoldoende raad weten met de inhoud van de begroting en jaarrekening en dat is zonde, want hier ligt voor jullie een belangrijke taak. CNV Academie legt jullie graag uit wat jullie allemaal uit de financiële stukken kunnen halen.

Na deze training zijn jullie:

  • Voorbereid op financiële stukken

  • Inhoudelijk goed onderlegd

  • Een OR om rekening mee te houden

Training ''Begroting en jaarrekening”

Wat betekenen de verschillende cijfers, op welke termen moet je letten, wat is de achtergrond van de verschillende posten op de begroting en wat verdient extra aandacht? Al dat soort kwesties komen aan bod tijdens de training ''Begroting & Jaarrekening” van CNV Academie. We kijken samen naar wat er in jullie stukken zoal naar voren komt en maken wat op het eerste gezicht moeilijk lijkt voor iedereen inzichtelijk.

OR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als OR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en de ondernemingsraad

De OR kan het verschil maken op belangrijke momenten, bijvoorbeeld bij de bespreking van de begroting en de jaarrekening. Om dat goed te kunnen doen is het prettig als jullie inhoudelijk zijn voorbereid op wat er in die stukken zoal aan bod komt. Bij dat soort zaken biedt CNV Academie welkome ondersteuning. Op deze website kun je nagaan wat wij nog meer voor jullie kunnen betekenen.

Vergelijkbare trainingen

basistraining_OR

OR: Basistraining

Categorie:

De basis, dat is, ook voor de ondernemingsraad, toch de wet- en regelgeving...
basistraining_OR

OR: Basistraining

Categorie:

De basis, dat is, ook voor de ondernemingsraad, toch de wet- en regelgeving...
OR_training_onderhandelen_incompany

OR: Onderhandelen

Categorie:

Met goed onderhandelen kan de ondernemingsraad de verwachtingen van de...
OR_advies

OR: Partnerschap

Categorie:

De ondernemingsraad kan veel profijt hebben van de inhoudelijke ondersteuning...