Financiële stukken: hoe lezen jullie die als ondernemingsraad? Nemen jullie ze allemaal door? Worden ze doorgeschoven naar een raadslid met financiële kennis? Of blijven ze (te) lang in de kast liggen? Vaak weet een OR onvoldoende raad met de inhoud van de begroting en jaarrekening. Zonde, want hier ligt voor een ondernemingsraad juist een belangrijke taak! In deze training wordt uitgelegd wat er precies in financiële stukken staat. En hoe jullie als ondernemingsraad het maximale uit de begroting en jaarrekening kunnen halen.

Wijs uit de stukken

In de OR-training ‘Begroting & jaarrekening’ wordt gekeken naar de cijfers in begrotingen, evenals naar de jaarrekening. Wat staat daar nu eigenlijk in? Zo wordt inzichtelijk gemaakt maken wat op het eerste gezicht moeilijk lijkt. En welke aandachtspunten er voor een OR zijn. Het resultaat? Financiële stukken zijn voortaan geen struikelblok meer en jullie weten hoe je hier inhoudelijk op kunt reageren. Wel zo prettig

Na deze training zijn jullie:

  • In staat om cijfers te interpreteren

  • Voorbereid op financiële stukken

  • Beter onderlegd als OR

Training ''Begroting en jaarrekening”

Wat betekenen de verschillende cijfers, op welke termen moet je letten, wat is de achtergrond van de verschillende posten op de begroting en wat verdient extra aandacht? Al dat soort kwesties komen aan bod tijdens de training ''Begroting & Jaarrekening” van CNV Academie. We kijken samen naar wat er in jullie stukken zoal naar voren komt en maken wat op het eerste gezicht moeilijk lijkt voor iedereen inzichtelijk.

De OR-training ‘Begroting & jaarrekening’ is geschikt voor beginnende en gevorderde OR-leden. Van te voren sturen jullie de stukken op zodat deze met de adviseur tijdens de training besproken kan worden. De OR-training ‘Begroting & jaarrekening’ wordt in 1 dagdeel gegeven van ongeveer 2,5 uur.

OR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als OR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en de ondernemingsraad

De OR kan het verschil maken op belangrijke momenten, bijvoorbeeld bij de bespreking van de begroting en de jaarrekening. Om dat goed te kunnen doen is het prettig als jullie inhoudelijk zijn voorbereid op wat er in die stukken zoal aan bod komt. Bij dat soort zaken biedt CNV Academie welkome ondersteuning. Op deze website kun je nagaan wat wij nog meer voor jullie kunnen betekenen.

Vergelijkbare trainingen

MR_training_begroting

OR: Medezeggenschap aan zet

Categorie:

Na deze training ben je: Helder in beeld wat voor MR je wilt zijn Aan zet!...
OR_training_werkdruk

OR: Werkdruk

Categorie:

Werkdruk en stress zijn binnen veel organisaties grote veroorzakers van verzuim...
OR_functioneren_en_positioneren

OR: Functioneren en positioneren

Categorie:

Sterker staan als ondernemingsraad? Dan is het belangrijk dat je weet wat...
OR_training_onderhandelen_incompany

OR: Onderhandelen

Categorie:

Als ondernemingsraad heb je een belangrijke rol binnen een organisatie. Je mag...