De ondernemingsraad vertegenwoordigt verschillende partijen en heeft als zodanig dus een breed draagvlak. Om dat draagvlak ook echt te kunnen benutten, en sterker te staan in onderhandelingen, moet de OR goed contact houden met de achterban. CNV Academie helpt met gerichte trainingen dit contact te stroomlijnen, zodat de hele achterban goed vertegenwoordigd wordt en de communicatie overzichtelijk verloopt.

Ken je achterban

Als lid van een ondernemingsraad ben je een vertegenwoordiger. Maar wie van de mensen die je vertegenwoordigt spreek je nu het meest? Zijn er dan ook mensen die je minder spreekt? Vaak zien we dat OR'en in het contact met hun achterban blinde vlekken hebben, waardoor het lastiger wordt goed te peilen wat er leeft en waar werk van zou moeten worden gemaakt. De communicatie kan beter worden georganiseerd.

Na deze training zijn jullie:

  • Betere vertegenwoordigers van jullie achterban

  • Bekend met de verschillende belangen en behoeftes

  • Een ondernemingsraad met een groot draagvlak

Training OR en achterban

CNV Academie weet wat vertegenwoordigen inhoudt en kan jullie dus helpen bij het contact met de achterban. Daarbij kijken we naar praktische oplossingen en brengen we overzichtelijk in kaart met wie je het gesprek kunt aangaan. We laten zien wat beter kan en beter moet. Door een goede vertegenwoordiger van je achterban te zijn versterk je als raad uiteindelijk ook je positie in onderhandelingen, omdat duidelijk is namens wie jullie spreken.

OR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als OR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en OR

Het werk van de OR heeft veel betekenis voor de sector en als het goed is, vertegenwoordigen jullie de belangen van een brede achterban. CNV Academie onderkent de grote meerwaarde van jullie werk als OR en wil dan ook ondersteunend zijn waar nodig. Daarom bieden we trainingen en cursussen en zijn we bereikbaar voor vragen en advies. CNV Academie is er voor iedereen, dus of je lid bent van de vakbond maakt voor ons niet uit.

Vergelijkbare trainingen

basistraining_OR

OR: Basistraining

Categorie:

De basis, dat is, ook voor de ondernemingsraad, toch de wet- en regelgeving...
OR_training_onderhandelen_incompany

OR: Onderhandelen

Categorie:

Met goed onderhandelen kan de ondernemingsraad de verwachtingen van de...
OR_advies

OR: Partnerschap

Categorie:

De ondernemingsraad kan veel profijt hebben van de inhoudelijke ondersteuning...
OR_functioneren_en_positioneren

OR: Functioneren en positioneren

Categorie:

De ondernemingsraad heeft nuttig werk te verrichten en heeft daarom een...