Een goede leidinggevende luistert en is betrokken bij wat er op de werkvloer speelt. Welke spanningen zijn er, welke signalen worden er gegeven, wat staat er te gebeuren? Zo'n leidinggevende kent precies alle potentiële problemen. De volgende stap is die problemen op te lossen. De cursus oplossingsgericht leiding geven legt de nadruk op het wegnemen van de problemen en het voorkomen ervan.

Na deze training ben je:

  • Beter in begeleiden

  • Praktisch en ondernemend

  • Een betrokken oplossingscoach!

Je luister en je handelt

Als leidinggevende moet je goed kunnen luisteren. Je moet alert zijn op werkdruksignalen, je moet weten wat er in jouw
team speelt en je moet voor je medewerkers ook echt benaderbaar zijn. Dat zijn zaken waar CNV Academie leidinggevenden ook in traint. Maar leiding geven is meer dan luisteren. Je weet wat er mis is, maar weet je ook hoe je het beter maakt? Op welke wijze kun je kordaat problemen oplossen en je medewerkers zo bijstaan dat ze ook in dit soort gevallen iets aan je hebben?

Van probleemexpert naar oplossingscoach

De training "Oplossingsgericht leidinggeven" biedt een verfrissende kijk op leiderschap. Je kwaliteiten als betrokken teamleider bouw je verder uit door de nadruk sterker te leggen op het coachen van je medewerkers en het vinden van oplossingen waar je samen mee aan het werk kunt. De trainer van CNV Academie kijkt daarbij uiteraard goed naar de situatie op jouw werk, zodat we een stijl vinden die goed bij jou past en aansluit op de vragen uit jouw team.

incompany_training_oplossingsgericht_leidinggeven

CNV Academie en leiderschap

Als leidinggevende ben je van beslissende invloed op de kwaliteit van het werk dat je team levert en heb je een grote verantwoordelijkheid voor het welzijn van je medewerkers. CNV Academie helpt je bij het invullen van die rol, met gerichte trainingen die uitgaan van de kwaliteiten die je van jezelf al hebt, en van de mogelijkheden die wij zien. Daar word jij beter van en je team ook!