Het bestaansrecht van de medezeggenschapsraad valt of staat bij zijn noodzaak: als de betrokkenen het gevoel hebben dat ze het zónder ook wel af kunnen, verliest de MR zijn invloed. Dit is actueel nu, mede door de opkomst van app-groepen en laagdrempelige communicatie, de lijnen korter zijn en mensen elkaar vaker buiten de MR om spreken. Maar de MR hééft meerwaarde en door daar de nadruk op te leggen blijft de raad ook in de toekomst onmisbaar: Medezeggenschap 2.0.

Wat is jullie raad waard?

In de organisatiestructuur is de MR een vaste waarde, een onafhankelijke autoriteit die zijn invloed kan doen gelden als het nodig is. Daarom ben je natuurlijk ook trots op je werk als MR-lid. Maar wat als de mensen die je vertegenwoordigt jouw rol minder vanzelfsprekend gaan vinden? Hoe overtuig je ze van jullie relevantie en hoe zorg je ervoor dat het initiatief weer bij jullie ligt? CNV Academie stoomt je klaar voor de toekomst.

Na deze training zijn jullie:

  • Weer onmisbaar voor de achterban

  • Een partij om rekening mee te houden

  • Klaar voor de toekomst van de medezeggenschap!

Training Medezeggenschap 2.0

De veranderende tijden zijn voor medezeggenschapsraden misschien wel een wake up call die hoe dan ook nodig was. Veel raden zijn onduidelijk over hun doelstellingen en kunnen dus wel een modernisering gebruiken. De training ''Medezeggenschap 2.0'' heeft dan ook een positieve insteek, we reiken jullie echt de tools waar jullie mee verder kunnen. Maak je idealen concreet en onderscheid je als MR!

MR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en medezeggenschap

De veranderende verhoudingen in de onderwijs sector bieden wat CNV betreft in de eerste plaats volop kansen. Wij blijven werken aan verbetering en dat doen we samen met de medezeggenschapsraden. CNV Academie traint raadsleden en andere betrokkenen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de ontwikkelingen die komen gaan. Onze trainingen zijn voor zowel CNV-leden als voor niet-leden toegankelijk.

Vergelijkbare trainingen

training_MR

Basistraining (G)MR

Categorie:

Om als MR of GMR slagvaardig te kunnen zijn, moeten de leden ervan...

(G)MR Activiteitenplan

Categorie:

De (G)MR vormt samen met de directie een belangrijke tandem met betrekking tot...
MR_training_fusie_en_reorganisatie

(G)MR: Fusie en reorganisatie

Categorie:

Bij een fusie of reorganisatie zal ook de medezeggenschapsraad om advies worden...
MR_training_begroting

(G)MR: Begroting en jaarrekening

Categorie:

De medezeggenschapsraad krijgt verschillende stukken onder ogen waar...