Efficiëntie op de werkvloer valt of staat met goede communicatie. In de praktijk blijkt dat er veel tijd verloren kan gaan aan onduidelijkheden over wat er gezegd is, of aan onuitgesproken ergernissen - dat is slecht voor de sfeer in het team en slecht voor het werk in het algemeen. Daarom loont het de moeite om met z'n allen grip op communicatie te krijgen.

Communiceren kun je leren

Iedereen communiceert en iedereen kent ook wel de misverstanden die er soms door onhandig communiceren ontstaan. Die kun je nooit helemaal voorkomen, maar door je bewust te zijn van je eigen insteek en na te denken over andere invalshoeken, kun je al veel aan je communicatie verbeteren. Dan kun je je ideeën beter overbrengen en laat je gesprekken ontspannen verlopen. Hoe zet je zelfkennis om in de praktijk? Wat is die wijsheid waard bij het communiceren op je werk? CNV Academie laat je dat zien.

Na deze training ben je:

  • Sterk in communicatie

  • Betrokken en bepalend

  • Een prettige gesprekspartner

Training "Grip op communicatie"

Tijdens de training "Grip op communicatie" brengt CNV Academie overzicht op communicatie. Hoe spreken mensen, hoe drukken ze zich uit, hoe communiceer je zelf? Je leert je eigen stijl van communiceren kennen, want die blijft je basis: communicatie hoort dicht bij jezelf te staan. Wij geven je controle over die eigen stijl en brengen je bij hoe je, door je eigen instelling te veranderen, een betrokken communicator wordt. Je leert je boodschap gericht overbrengen.

CNV Academie en communicatie

CNV Academie biedt inzicht in communicatie en in andere zaken die direct of indirect met jouw dagelijks leven op de werkvloer samenhangen. Onze trainingen, workshops en cursussen geven je de kans je verder te ontwikkelen in je rol en bereiden je voor op de uitdagingen van je vak. Zo brengt CNV de kennis die we als vakbond zo vaak in de praktijk brengen naar jou en je collega's, zodat jullie er je voordeel mee kunnen doen.

Vergelijkbare trainingen

werkverdelingsplan-po

Maak werk van je werkverdelingsplan

Categorie:

Klik hier voor de infographic van het werkverdelingsplan. In de nieuwe Cao voor...

Professioneel statuut

Categorie:

Zou je meer ruimte willen bij de aanschaf en inzet van nieuwe digitale...

Van werkdruk naar werkplezier

Categorie:

Hard werken loont, maar hard werk kan ook negatief uitpakken. Een te hoge...
incompany_training_prettig_overtuigen_en_beïnvloeden

Prettig overtuigen en beïnvloeden

Categorie:

Een gesprek kan meerdere doelen hebben, maar op de werkvloer is het vaak de...