Veel onderwijsinstellingen denken erover om de schooltijden aan te passen aan nieuwe inzichten, bijvoorbeeld om beter aan te sluiten bij het bioritme van leerlingen, of om een praktischere indeling van de week te kunnen maken.
De (G)MR zal in dit geval om een mening worden gevraagd. CNV Academie biedt inhoudelijke ondersteuning bij het heroverwegen van schooltijden.

Schooltijden: wat is wijzer?

De gewone schooltijden, met die vrije woensdagmiddag, zijn allang niet meer de enige standaard. Steeds meer scholen kiezen voor een aangepast rooster. Maar wat vinden jullie daarvan als (G)MR? Wat zijn nu eigenlijk precies de voors-en tegens? Om hier iets zinnigs over te kunnen zeggen zou je willen dat je inhoudelijk sterker stond. Daarom biedt CNV Academie een training over schooltijden.

Na deze training ben je:

  • Vertrouwd met de theorie over schooltijden

  • In staat om de voors -en tegens af te wegen

  • Beter onderlegd in dit debat

Training ''Wijziging schooltijden''

Voor het wijzigen van schooltijden zijn zeker goede argumenten, maar je moet die wel kunnen beoordelen met andere argumenten in het achterhoofd. Tijdens de training ''Wijziging schooltijden'' laat CNV Academie je zien hoe er door wetenschappers en door betrokkenen over dit onderwerp gedacht wordt. Welke oplossing de beste is hangt ook af van de situatie van jullie school en van keuzes die daar gemaakt zijn. Daar houden wij ook rekening mee.

MR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en medezeggenschap

Of het nu over schooltijden gaat of over andere kwesties waar jullie als MR of GMR mee te maken krijgen, het is altijd belangrijk om inhoudelijk sterk te staan, want zo kunnen jullie als medezeggenschapsraad andere partijen overtuigen. CNV Academie zorgt er met trainingen en coaching voor dat jullie je werk goed kunnen blijven doen, want daar heeft iedereen wat aan!

Vergelijkbare trainingen

training_MR

Basistraining (G)MR

Categorie:

Om als MR of GMR slagvaardig te kunnen zijn, moeten de leden ervan...

(G)MR Activiteitenplan

Categorie:

De (G)MR vormt samen met de directie een belangrijke tandem met betrekking tot...
MR_training_fusie_en_reorganisatie

(G)MR: Fusie en reorganisatie

Categorie:

Bij een fusie of reorganisatie zal ook de medezeggenschapsraad om advies worden...
MR_training_begroting

(G)MR: Begroting en jaarrekening

Categorie:

De medezeggenschapsraad krijgt verschillende stukken onder ogen waar...