Veel onderwijsinstellingen denken erover om de schooltijden aan te passen aan nieuwe inzichten, bijvoorbeeld om beter aan te sluiten bij het bioritme van leerlingen, of om een praktischere indeling van de week te kunnen maken.
De (G)MR zal in dit geval om een mening worden gevraagd. CNV Academie biedt inhoudelijke ondersteuning bij het heroverwegen van schooltijden. Deze informatiebijeenkomst kan ook online gegeven worden. 

Schooltijden: wat is wijzer?

De gewone schooltijden, met die vrije woensdagmiddag, zijn allang niet meer de enige standaard. Steeds meer scholen kiezen voor een aangepast rooster. Maar wat vinden jullie daarvan als (G)MR? Wat zijn nu eigenlijk precies de voors-en tegens? Hoe denken wetenschappers, (ervaring)experts en betrokkenen hierover? Door deze kennis en achtergrondinformatie met jullie te delen, kom je als medezeggenschapsraad inhoudelijk sterker te staan.

Na deze training ben je:

  • Vertrouwd met de kennis en achtergrond van andere schooltijden

  • In staat om een weloverwogen beslissing te maken en argumenten af te wegen

  • Beter voorbereid het debat in

Bijeenkomst ''Wijziging schooltijden''

Voor het wijzigen van schooltijden zijn zeker goede argumenten, maar je moet die wel kunnen beoordelen met andere argumenten in het achterhoofd. Vaak begint het proces van andere lestijden intern: in een team en/of in de MR. Deze bijeenkomst richt zich op (bestaande) mogelijkheden en ervaringen van andere scholen. Wat werkt elders, en wat niet? En wat sluit aan op jullie school? Ook wordt er gekeken naar de randvoorwaarden van het wijzigen van de lestijden en de manier waarop het keuzeproces is ingericht.

De training ‘Wijziging schooltijden’ is een korte bijeenkomst van 1,5 tot 2 uur, die plaatsvindt op jullie school of online.

MR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en medezeggenschap

Of het nu over schooltijden gaat of over andere kwesties waar jullie als MR of GMR mee te maken krijgen, het is altijd belangrijk om inhoudelijk sterk te staan, want zo kunnen jullie als medezeggenschapsraad andere partijen overtuigen. CNV Academie zorgt er met trainingen en coaching voor dat jullie je werk goed kunnen blijven doen, want daar heeft iedereen wat aan!

Vergelijkbare trainingen

MR_training_fusie_en_reorganisatie

(G)MR: Modules

Categorie:

Wil je als (G)MR aan bijscholing doen of een training volgen, maar kun je niet...
training_MR

(G)MR Compleet – Basistraining

Categorie:

  Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving...
training_MR

(G)MR Compact – Basistraining

Categorie:

Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving Goed...

(G)MR: Integraal Kindcentrum (IKC)

Categorie:

De school van de toekomst? Integrale kindcentra zijn nu vaak nog ‘brede...