Werkdruk is op veel scholen een belangrijk thema. Een complex onderwerp, want werkdruk heeft met veel verschillende zaken te maken. Denk aan de feitelijk taken, de beleving en de manier van hoe een organisatie functioneert. Een (G)MR kan het onderwerp werkdruk op de agenda zetten. Ook heeft de PMR instemmingsrecht op het plan wat de school kan maken om werkdruk aan te pakken. En de bijbehorende subsidie uit het werkdrukakkoord aan te vragen. Maar hoe doe je dat?

Optreden tegen werkdruk

Tijdens de training ‘(G)MR en werkdruk’ wordt besproken op welke niveaus in de organisatie werkdruk kan worden aangepakt. Met de CNV-kijkwijzer ‘Slimmer Organiseren’ worden de oorzaken van werkdruk in kaart gebracht, evenals mogelijke oplossingen. Daarmee ga je in kleine groepjes aan de slag. De kijkwijzer kan ook als gespreksleidraad fungeren voor een gesprek tussen schoolleiding en MR over werkdruk, of binnen het team.

 

 

Na deze training ben je:

  • Herkennen van werkdruk en daarop anticiperen

  • Oorzaken én oplossingen van werkdruk in beeld

  • Aan de slag met werkdrukvermindering

Training (G)MR: Werkdruk

De training ‘(G)MR en werkdruk’ is geschikt voor beginnende en gevorderde (G)MR-leden. De training ‘(G)MR en werkdruk’ wordt in een dagdeel gegeven van 3 uur. Dit kan op elk gewenst tijdstip, en gewoon bij jullie op locatie. Maar ook een externe locatie behoort tot de mogelijkheden. De training is op maat: vooraf vindt een telefonische intake plaats.

MR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en de (G)MR

Medezeggenschapsraden kunnen belangrijke zaken agenderen en zo het verschil maken in de sector, ook in gevallen van hoge werkdruk. CNV Academie reikt jullie de kennis aan waarmee je beslissend kunt zijn in discussies over dit onderwerp. Ook op andere punten staan wij jullie bij, bekijk het aanbod op onze website om een indruk te krijgen van ons werk.

Vergelijkbare trainingen

MR_training_wijziging_schooltijden

(G)MR: Wijzigingen schooltijden

Categorie:

Veel onderwijsinstellingen denken erover om de schooltijden aan te passen aan...
MR_training_fusie_en_reorganisatie

(G)MR: Modules

Categorie:

Wil je als (G)MR aan bijscholing doen of een training volgen, maar kun je niet...
training_MR

(G)MR Compleet – Basistraining

Categorie:

  Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving...
training_MR

(G)MR Compact – Basistraining

Categorie:

Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving Goed...