De medezeggenschapsraad (MR, GMR) kan veel betekenen voor de sector, als er maar naar de MR geluisterd wordt. In de praktijk blijkt dat de MR vaak onvoldoende van invloed kan zijn bij belangrijke beslissingen. Dat is zonde en voor de betrokkenen ook teleurstellend. CNV Academie helpt raden om zich zo te ontwikkelen, dat ze van blijvende invloed kunnen zijn en sterk staan bij onderhandelingen.

Wat is je invloed?

Als lid van een MR zul je je wel eens afvragen hoe groot je invloed nu eigenlijk is, zeker als je merkt dat er in een recent besluit weinig aandacht aan jullie opvatting is gegeven. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer bereikt? Met welke verwachtingen heb je te maken, waar kan het mogelijk op stuk lopen? Welke mogelijkheden heb je en met welke strategie bereik je in jullie situatie uiteindelijk het meest?

Na deze training zijn jullie:

  • Een invloedrijke medezeggenschapsraad

  • Overtuigend in jullie onderhandelingen

  • Helder over waar jullie voor staan

Training MR invloed & onderhandelen

CNV Academie vindt het belangrijk dat medezeggenschapsraden hun invloed kunnen doen gelden. Tijdens onze training ''Invloed & onderhandelen” brengen we jullie bij hoe je meer kunt bereiken en hoe je onderhandelingen tot een succes maakt. Daarbij kijken we goed naar de situatie waarbinnen jullie werken, zodat we jullie ook echt gericht kunnen helpen.

MR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en de MR

De medezeggenschapsraden kunnen van grote invloed zijn – en dat wil CNV Academie ook graag, want om de kwaliteit en de flexibiliteit te waarborgen is het goed om ook de stem van de MR te laten spreken. Om die reden delen wij onze kennis enthousiast met jullie, om jullie nog beter voor te bereiden op onderhandelingen en op de komende besluitvorming. CNV Academie is er voor iedereen, het maakt dus niet uit of je lid bent van CNV.

Vergelijkbare trainingen

training_MR

Basistraining (G)MR

Categorie:

Om als MR of GMR slagvaardig te kunnen zijn, moeten de leden ervan...

(G)MR Activiteitenplan

Categorie:

De (G)MR vormt samen met de directie een belangrijke tandem met betrekking tot...
MR_training_fusie_en_reorganisatie

(G)MR: Fusie en reorganisatie

Categorie:

Bij een fusie of reorganisatie zal ook de medezeggenschapsraad om advies worden...
MR_training_begroting

(G)MR: Begroting en jaarrekening

Categorie:

De medezeggenschapsraad krijgt verschillende stukken onder ogen waar...