Bij een fusie of reorganisatie zal ook de medezeggenschapsraad om advies worden gevraagd. Medezeggenschapsraden hebben bij dergelijke processen een belangrijke verantwoordelijkheid. De MR kan de plannen bijsturen waar nodig en kan de directie ook wijzen op wettelijke verplichtingen en zaken die met veel aandacht afgewogen moeten worden. CNV Academie heeft ervaring met dit proces en kan daarom passende ondersteuning bieden. Ook online. 

Help, we gaan fuseren

Reorganisatieplannen vereisen van medezeggenschapsraden een goede inhoudelijke reactie. Bij een fusie of reorganisatie kunnen jullie je invloed doen gelden, jullie adviezen hebben een sturende rol – maar hoe werk je die in de praktijk uit? Hoe ga je concreet om met een fusie of reorganisatie, welke stappen moeten er genomen worden? Het is prettig om bij een belangrijk en ingrijpend proces als dit terug te kunnen vallen op de ondersteuning van CNV Academie.

Na deze training zijn jullie:

  • Zeker van de stappen die genomen moeten worden

  • In staat om de reorganisatie bij te sturen waar nodig

  • Een (G)MR die klaar is voor de toekomst

Ondersteuning bij fusie of reorganisatie

CNV Academie biedt ondersteuning aan de medezeggenschapsraad tijdens de reorganisatie of de fusie. Wij weten welke stappen er genomen moeten worden en waar extra aandacht naartoe zou moeten gaan. We kunnen jullie helpen bij het adviseren en aansturen van de betrokken bestuurders. Dit kan al middels een korte informatieve bijeenkomst, zowel fysiek als online waarbij jullie meekrijgen waar je als (G)MR op moet letten. We zorgen ervoor dat jullie inhoudelijk goed onderlegd aan de slag kunnen. Uiteindelijk komen jullie dan ook als (G)MR sterker uit de veranderingen.

MR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als (G)MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en (G)MR

Of het nu gaat om fusies, om nieuwe beleidsplannen, nieuwe leermethoden of nieuwe ideeën over werk, er verandert altijd wel wat in het onderwijs en als (G)MR moet je daar goed op kunnen reageren. CNV Academie biedt ondersteuning waar nodig, zodat jullie je werk zo goed mogelijk kunnen doen. CNV Academie is bedoeld voor alle betrokkenen, dus niet alleen voor de leden van CNV.

Vergelijkbare trainingen

MR_training_wijziging_schooltijden

(G)MR: Wijzigingen schooltijden

Categorie:

Veel onderwijsinstellingen denken erover om de schooltijden aan te passen aan...
MR_training_fusie_en_reorganisatie

(G)MR: Modules

Categorie:

Wil je als (G)MR aan bijscholing doen of een training volgen, maar kun je niet...
training_MR

(G)MR Compleet – Basistraining

Categorie:

  Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving...
training_MR

(G)MR Compact – Basistraining

Categorie:

Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving Goed...