Voor leden van een medezeggenschapsraad is het belangrijk dat zij kritisch en inhoudelijk op de bij hen ingebrachte stukken kunnen reageren, maar daar is vaak wel specifieke kennis voor nodig. Die is niet in iedere raad aanwezig. CNV Academie traint MR-leden, zodat zij wel degelijk inhoudelijk op stukken als het formatieplan kunnen reageren. Uiteindelijk profiteren alle betrokkenen daarvan.

Hoe lees je het formatieplan?

Als lid van de MR heb je het formatieplan onder ogen gekregen. In hoeverre kon je hier mee uit de voeten? Vaak staan er in zo'n tekst veel vaktermen en worden er cijfers gegeven die voor MR-leden moeilijk te interpreteren zijn, omdat je nu eenmaal vaak een andere achtergrond hebt. Om je werk goed te kunnen blijven doen kan het nuttig zijn je te laten bijscholen door CNV Academie.

Na deze training zijn jullie:

  • Vertrouwd met de terminologie

  • In staat om er goed op te reageren

  • Sterker als MR

Training (G)MR: formatieplan

Hoe zit het formatieplan waar jullie mee moeten werken er precies uit? Aan de hand van dit plan gaan we er tijdens de training dieper op in – het is dus echt een training op maat, met jullie formatieplan als uitgangspunt. Wat betekenen de verschillende onderdelen van het plan in de praktijk en waar zou je op kunnen reageren? Samen maken we dit concreet.

MR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en de MR

Goed omgaan met stukken zoals het formatieplan, dat vereist soms enige bijscholing, maar uiteindelijk staan jullie daar als MR wel sterker door. Dat vindt CNV belangrijk en daarom kunnen jullie bij CNV terecht voor trainingen, coaching en voor advies. CNV Academie is er voor alle betrokkenen, het maakt dus niet uit of je CNV-lid bent of niet.

Vergelijkbare trainingen

(G)MR Activiteitenplan

Categorie:

De (G)MR vormt samen met de directie een belangrijke tandem met betrekking tot...
MR_training_brede_school_en_integraal_kindcentrum

Maak werk van je werkverdelingsplan

Categorie:

  Klik hier voor de infographic van het werkverdelingsplan. In de nieuwe...
MR_HBO_nieuwe_cao

MR Hoger Onderwijs: nieuwe bevoegdheden

Categorie:

In de nieuwe CAO voor het Hoger Onderwijs is een aantal nieuwe bevoegdheden...
MR_advies_strippenkaart

MR: Partnerschap

Categorie:

Het is voor medezeggenschapsraden mogelijk om partner te worden van CNV...