Steeds meer scholen willen een intergraal kindcentrum worden, ook wel IKC genoemd. Dit is van invloed op het beleid van een school, en daardoor ook op de MR. Maar zijn jullie als medezeggenschapsraad volledig op de hoogte van wat dit proces van een school vraagt? En wat noodzakelijk is? In de bijeenkomst ‘Integraal Kindcentrum’ worden MR-leden bijgepraat en krijgen praktische tips. Dit kan ook online. 

De school van de toekomst?

Integrale kindcentra zijn nu vaak nog ‘brede scholen’, waarin partners samenwerken. De initiatieven daarvoor komen vanuit de gemeente of het schoolbestuur. Dat er steeds meer kindcentra komen, heeft op verschillende vlakken gevolgen. Gebouwen moeten worden aangepast, dan wel worden gebouwd. Ook hebben IKC invloed op de samenwerking én organisatie van het personeel. En daarmee automatisch dus ook op de inrichting van medezeggenschap. In deze bijeenkomst wordt de MR voorgelicht over de laatste stand van zaken qua (integrale) kindcentra. Naast belangrijke (achtergrond)informatie krijg je ook praktische adviezen mee, zodat je houvast hebt op dit proces.

Na deze training ben je:

  • Inzicht in de totstandkoming en het opzetten van een IKC

  • Op de hoogte van relevante regelgeving

  • Direct aan de slag met praktische adviezen

Masterclass Integraal Kindcentrum

Tijdens de bijeenkomst die CNV Academie over het IKC en brede school geeft, komen de eigenschappen van deze concepten uitvoerig aan bod. Zo kun je in een discussie over deze onderwerpen met inhoudelijke argumenten reageren en uiteindelijk als raad een afgewogen oordeel vellen. Juist over de toekomst van je school wil je als MR ten allen tijden mee kunnen praten!

Voor wie?

De bijeenkomst ‘Integraal Kindcentrum’ is geschikt voor (G)MR-leden, personeel en ouders.

De bijeenkomst ‘Integraal Kindcentrum wordt in een korte informatie avond gegeven van 1,5 tot 2 uur op jullie eigen school of onderwijsinstelling of online.

MR_training_brede_school_en_integraal_kindcentrum

MR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en medezeggenschap

De medezeggenschapsraad stippelt de weg naar de toekomst uit en kan daarbij zelfs van doorslaggevend belang zijn, als de raad maar sterk in zijn schoenen staat en weet waar de discussie over gevoerd wordt. Inhoudelijk onderlegd zijn is dan noodzaak. CNV Academie biedt jullie die inhoudelijke ondersteuning waar nodig.

Vergelijkbare trainingen

MR_training_wijziging_schooltijden

(G)MR: Wijzigingen schooltijden

Categorie:

Veel onderwijsinstellingen denken erover om de schooltijden aan te passen aan...
MR_training_fusie_en_reorganisatie

(G)MR: Modules

Categorie:

Wil je als (G)MR aan bijscholing doen of een training volgen, maar kun je niet...
training_MR

(G)MR Compleet – Basistraining

Categorie:

  Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving...
training_MR

(G)MR Compact – Basistraining

Categorie:

Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving Goed...