Als ((G)MR krijg je te maken met verschillende stukken waar inhoudelijk op gereageerd moet worden. Dat is alleen lang niet altijd even eenvoudig. Vooral financiële stukken bevatten veel jargon en berekeningen, die op het eerste gezicht vaak onduidelijk kunnen overkomen. Hoe kan je daar als raad goed op reageren, als je niet bekend bent met de terminologie? En welke bevoegdheden heeft de (G)MR hierin? CNV Academie traint medezeggenschapsraden online of op locatie, in duidelijke taal, zodat de begroting en de jaarrekening geen geheimen meer kennen.

Na deze training ben je:

  • De eigen begroting grondig onder de loep genomen

  • In staat om cijfers te interpreteren

  • Mondig als het op financiële kritiek aankomt 

Training Begroting & jaarrekening (G)MR

In de training ‘Begroting & jaarrekening’ wordt gekeken naar de cijfers in de begrotingen, evenals naar de jaarrekening. Wat staat daar nu eigenlijk in? We maken inzichtelijk waarom de financiële stukken er zo uitzien. En welke aandachtspunten er voor een (G)MR zijn. Met resultaat? Financiële stukken zijn voortaan geen struikelblok meer en jullie weten hoe hier inhoudelijk op te reageren. Wel zo prettig!

training_HRM'ers_en_zij-instromers

Voor wie?

De training ‘Begroting & jaarrekening’ is geschikt voor beginnende en gevorderde (G)MR-leden. De training ‘Begroting & jaarrekening’ is een bijeenkomst van ongeveer 2 uur. Het is een training op maat, dus van te voren kunnen jullie de eigen nota opsturen naar de trainer zodat deze in de training besproken kan worden. Locatie wordt in nader overleg bepaald. Dat kan op jullie eigen school of onderwijsinstelling zijn. Maar ook online behoort tot de mogelijkheden.

 

 

MR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en de (G)MR

Een sterke medezeggenschapsraad biedt perspectief voor de hele sector onderwijs, daarom steunt CNV Academie de MR en GMR en reiken we jullie die hand met trainingen, coaching en workshops, zodat jullie je werk nog beter kunnen doen. Onze trainingen zijn toegankelijk voor iedereen, dus niet alleen voor leden van CNV.

Vergelijkbare trainingen

MR_training_wijziging_schooltijden

(G)MR: Wijzigingen schooltijden

Categorie:

Veel onderwijsinstellingen denken erover om de schooltijden aan te passen aan...
MR_training_fusie_en_reorganisatie

(G)MR: Modules

Categorie:

Wil je als (G)MR aan bijscholing doen of een training volgen, maar kun je niet...
training_MR

(G)MR Compleet – Basistraining

Categorie:

  Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving...
training_MR

(G)MR Compact – Basistraining

Categorie:

Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving Goed...