Een goede verstandhouding tussen de directie/bestuur en de medezeggenschapsraad legt een solide basis voor het dagelijks werk in het onderwijs. Als beide partijen duidelijk (onderling) communiceren en van elkaar weten wat ze aan elkaar hebben, kan de MR een grote meerwaarde zijn voor de directie. En omgekeerd! In deze training leer je hoe dat beter kan.

 

Resultaten:

  • Vormgeven van de gewenste ''gouden governance driehoek''

  • Praktische handvatten voor een betere samenwerking

  • Handige hulpmiddelen mee die jouw insteek op medezeggenschap ondersteunen

Vruchtbare samenwerking

In de bijeenkomst ‘Directie en medezeggenschap’ leer je welke achtergrondkennis essentieel is voor bestuurders en directeuren om tot een goede samenwerking met de (G)MR te komen. Wat zijn belangrijke aandachtspunten? En hoe creëer je een vruchtbare samenwerking, zodat je gezamenlijk de school beter maakt?

Programma

Je krijgt kennis en praktische tools in handen om te werken aan betere samenwerking met de MR. Zo leer je wat de raad nu precies van jullie verwacht. Net als wat de speelruimte van directeuren en bestuursleden is. Zo weten jullie beter van elkaar waar jullie staan. Het resultaat? Een duidelijkere communicatie en een betere samenwerking.

Voor wie?

De training ‘Directie en medezeggenschap’ is geschikt voor bestuurders en directeuren. De training ‘Directie en medezeggenschap’ is een korte bijeenkomst van 1,5 tot 2 uur. Locatie wordt in nader overleg bepaald. Dat kan op jullie eigen school of onderwijsinstelling zijn. Maar ook een externe locatie behoort tot de mogelijkheden.

Vergelijkbare trainingen

MR_training_wijziging_schooltijden

(G)MR: Wijzigingen schooltijden

Categorie:

Veel onderwijsinstellingen denken erover om de schooltijden aan te passen aan...
MR_training_fusie_en_reorganisatie

(G)MR: Modules

Categorie:

Wil je als (G)MR aan bijscholing doen of een training volgen, maar kun je niet...
training_MR

(G)MR Compleet – Basistraining

Categorie:

  Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving...
training_MR

(G)MR Compact – Basistraining

Categorie:

Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving Goed...