Een (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad speelt een belangrijke rol bij de dagelijkse werkzaamheden en toekomstperspectieven van een school of onderwijsinstelling. Tijdens de basistraining (G)MR leer je alles over de achtergrond, de regelgeving én de mogelijkheden van medezeggenschap. En hoe je dit in de praktijk – op eigen wijze – vorm kunt geven. Deze training geven we ook online.

Na deze training zijn jullie:

  • Op de hoogte van relevante regelgeving

  • Praktisch voorbereid op het werk dat jullie gaan doen

  • Een stevig gefundeerde (G)MR!

Aan de slag in de medezeggenschapsraad

In de basistraining (G)MR leer je in twee dagdelen alles over medezeggenschap. Wat moet, mag en kan een (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad? Naast relevante regelgeving en wettelijke kaders komt ook de praktijk aan bod. Er is dan ook volop ruimte voor het bespreken van  eigen casussen. Zo kun je wat je tijdens de training geleerd hebt direct toepassen in de praktijk. Wel zo handig!

Basistraining (G)MR

De basistraining (G)MR is een cursus op maat. Dat betekent dat de trainer samen met jullie mogelijkheden en grenzen verkent. De training wordt in twee dagdelen gegeven en vindt plaats op een plek naar keuze. Dat kan op jullie eigen school of onderwijsinstelling zijn of online.

Voor wie?

De basistraining (G)MR is geschikt voor beginnende en gevorderden MR'en.

MR partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

CNV Academie en de (G)MR

De medezeggenschapsraad heeft een belangrijke rol bij de dagelijkse werkzaamheden en bij het uitstippelen van toekomstperspectieven. CNV Academie wil de MR en GMR gericht ondersteunen, zodat jullie je werk zo goed mogelijk kunnen doen. Het doel van CNV Academie is om de hele sector onderwijs sterker te maken. Het maakt daarbij niet uit of je CNV-lid bent of niet, wij zijn betrokken met iedereen.

Vergelijkbare trainingen

MR_training_wijziging_schooltijden

(G)MR: Wijzigingen schooltijden

Categorie:

Veel onderwijsinstellingen denken erover om de schooltijden aan te passen aan...
MR_training_fusie_en_reorganisatie

(G)MR: Modules

Categorie:

Wil je als (G)MR aan bijscholing doen of een training volgen, maar kun je niet...
training_MR

(G)MR Compact – Basistraining

Categorie:

Na deze training zijn jullie: Op de hoogte van relevante regelgeving Goed...

(G)MR: Integraal Kindcentrum (IKC)

Categorie:

De school van de toekomst? Integrale kindcentra zijn nu vaak nog ‘brede...