In de onderwijs-CAO zijn vanzelfsprekend de rechten van onderwijsmedewerkers vastgelegd, maar ook hun plichten. Voor directeuren in het primair onderwijs zijn er bepaalde taken omschreven die van belang zijn voor het goed functioneren van het team en de school als geheel. CNV Academie leert PO-directeuren wat hun CAO en taakbeleid precies inhoudt; tijdens trainingen maken we concreet hoe deze goed kunnen worden uitgevoerd.

Na deze training ben je:

  • Goed op de hoogte van de onderwijs-CAO

  • Klaar om je taken uit te voeren

  • Gegroeid in je rol als PO-directeur

Werken volgens je CAO

De onderwijs-CAO beschermt de rechten van onderwijspersoneel en bewaakt bij uitbreiding ook de kwaliteit in het onderwijs. Als onderwijsdirecteur gaat die kwaliteit je vanzelfsprekend aan het hart, het is de kern van je beroep. De taken die voor jou omschreven staan in de CAO zijn krachtige instrumenten om je werk waardevol en succesvol te maken. Maar hoe moet je die taken interpreteren? Hoe geef je er invulling aan? CNV helpt je in die rol.

Training "CAO en taakbeleid"

Tijdens de training "CAO en taakbeleid" krijg je als directeur in het primair onderwijs, aan de hand van de onderwijs-CAO, een scherper beeld van wat er van je verwacht wordt. Hoe deel je je eigen tijd in, en hoe verdeel je de verschillende werkzaamheden over je team? Wat kun je niet nalaten en wat is facultatief? Hoe reageer je adequaat op vragen uit je team? De CAO is uiteindelijk een sleutel tot succes, in goede samenwerking met al je medewerkers.

incompany_training_CAO_en_taakbeleid

CNV Academie en de CAO

CAO-onderhandelingen zijn CNV uiteraard wel toevertrouwd. In zulke onderhandelingen kiezen wij bij voorkeur voor een open gesprek, een dialoog, waarbij we in gezamenlijkheid oplossingen vinden en een werkbaar evenwicht bereiken. Dat evenwicht streeft ook CNV Academie na: met onze workshops, trainingen en advies helpen we alle betrokken om volop voldoening uit hun werk te halen.

Vergelijkbare trainingen

Pedagogische_tact

Pedagogische tact; leerkracht van de toekomst?

Categorie:

Nooit staat het onderwijs stil. De maatschappij verandert en dus veranderen ook...
CAO_training_voor_PO_en_VO

Nieuwe CAO directeuren PO en VO

Categorie:

Het onderwijs is altijd in beweging en dat betekent dat ook de CAO verandert....
Loopbaanondersteuning-maatwerk

Loopbaan ondersteuning

Categorie:

Mensen willen kunnen groeien in hun carrière, maar het is niet eenvoudig om de...
Advies_werkdrukbegeleiding_voor_teams

Werkdruk begeleiding voor teams

Categorie:

Werkdruk gaat ons allemaal aan, want bij een hoge werkdruk functioneert een...