Met de nieuwe onderwijs-CAO zijn er ook nieuwe mogelijkheden bij gekomen om invulling te geven aan het dagelijkse werk op school. Zo zijn er nu ook twee modellen om mee te werken, het basismodel en het overlegmodel. In de huidige praktijk komt het eerste model nog het meest voor, maar steeds vaker kiezen de betrokkenen voor overgang naar het overlegmodel. CNV Academie verkent de verschillen en biedt ondersteuning bij het werken volgens deze modellen.

Na deze training ben je:

  • Vertrouwd met beide modellen

  • Voorbereid op de overgang naar een ander model

  • Klaar om te kiezen!

Welk model kies je?

Het basismodel sluit goed aan bij de bestaande praktijk, maar de mogelijkheid van het overlegmodel is natuurlijk niet voor niets geboden. Er zijn veel voordelen aan een overgang naar deze manier van werken, afhankelijk van de school, het team en de verdere situatie. Wat zijn de verschillen precies? Waar liggen kansen en wat zijn valkuilen? CNV kan je helpen bij die keuze.

Training basismodel of overlegmodel

Tijdens de training "Basismodel of overlegmodel" maak je uitgebreid kennis met beide modellen en hun eigenschappen. De trainer van CNV Academie kijkt goed naar jullie situatie, zodat het werken volgens deze modellen concreet kan worden uitgewerkt naar jullie praktijk. We ontdekken waar de voordelen en nadelen van beide modellen liggen; zo krijgen jullie ook een beter inzicht in je eigen kracht en eventuele verbeterpunten.

CNV Academie

CNV Academie combineert de kennis van CNV als vakbondsorganisatie met onze ervaring in de dagelijkse praktijk op de werkvloer. Wij kennen de regels en we kennen ook de mogelijkheden die ze bieden, maar we gaan verder dan dat: onze trainers en coaches kunnen met jouw individuele situatie als uitgangspunt begeleiding op maat bieden, zodat je weloverwogen de beste keuzes maakt.

Vergelijkbare trainingen

incompany_training_CAO_en_taakbeleid

CAO en taakbeleid

Categorie:

In de onderwijs-CAO zijn vanzelfsprekend de rechten van onderwijsmedewerkers...
Pedagogische_tact

Pedagogische tact; leerkracht van de toekomst?

Categorie:

Nooit staat het onderwijs stil. De maatschappij verandert en dus veranderen ook...
CAO_training_voor_PO_en_VO

Nieuwe CAO directeuren PO en VO

Categorie:

Het onderwijs is altijd in beweging en dat betekent dat ook de CAO verandert....
Loopbaanondersteuning-maatwerk

Loopbaan ondersteuning

Categorie:

Mensen willen kunnen groeien in hun carrière, maar het is niet eenvoudig om de...

Tevreden klanten

“Ik heb veel bruikbare, praktische en nieuwe dingen gehoord. Het was zeer leerzaam; eigenlijk een must voor als je in de (G)MR komt/zit!”

- Judith Krabben, leraar -

“Tijdens de basiscursus OR kwamen alle juridische OR-weetjes in vogelvlucht aan bod, zoals de wet op de ondernemingsraad voor het instemmings- en adviesrecht. Ook was er een onderdeel over hoe je in gesprek kunt gaan met je achterban. Dat sprak mij  erg aan, want voor hen doe je het tenslotte! Uiteindelijk hebben we CNV Academie opnieuw ingeschakeld om ons verder te helpen met onze visie.’’

- Jolanda Meijer, zorgverlener in Zeist -

‘’De training ‘Grip op communicatie sluit door alle voorbeelden goed aan bij de praktijk. De cursusleider legt precies de vinger op de zere plek en benoemt wat ze ziet. Ik wil deze cursus ook graag als team doen, omdat je dan samen ingeslepen patronen kunt doorbreken.’’

- Cora van der Vliet, Profila Zorggroep Rotterdam -

“Zeer ervaren docent, prettig stembereik, veel leerzame praktijkvoorbeelden. De docent maakte dat de avonden voorbij vlogen. Zeer inspirerende cursus.”

- Patricia de Boer -