Een gesprek kan meerdere doelen hebben, maar op de werkvloer is het vaak de bedoeling iemand te overtuigen. Dat maakt gesprekken soms ongemakkelijk. Door op een handige manier het gesprek aan te gaan is het mogelijk ook van een overtuigend gesprek een prettig gesprek te maken. De vaardigheden die worden opgedaan bij de training prettig overtuigen en beïnvloeden vergemakkelijken de communicatie op het werk.

Na deze training ben je:

 • Vertrouwd met je eigen stijl van communiceren

 • Een open en betrokken gesprekspartner

 • Overtuigend in gesprekken

Je punt maken in een gesprek

Als je het gesprek aangaat met de bedoeling de ander ergens van overtuigen, geeft dat vaak een zekere spanning aan het gesprek. Dan wordt het natuurlijk ook lastiger er een prettig onderhoud van te maken. Dat moet anders kunnen, maar hoe pak je dat aan? Hoe verander je je insteek zó, dat je de ander overtuigt op een prettige, rustige manier? Dit is, zo blijkt, heel goed te trainen. CNV Academie helpt je graag op weg.

Training "Prettig overtuigen en beïnvloeden"

CNV Academie traint je in het voeren van gesprekken, waarna je je ideeën aantrekkelijk kunt presenteren, zodat je ideeën ook overtuigen. Het is daarbij belangrijk om van je eigen kracht uit te gaan. Iedereen heeft z'n eigen stijl van communiceren en in die persoonlijke stijl ligt de sleutel naar een prettig en open gesprek, dat toch overtuigend is. CNV Academie kiest daarom voor een persoonlijke aanpak met gerichte begeleiding.

CNV Academie gaat het gesprek aan

Altijd gaat CNV het gesprek aan, omdat we weten dat de echte overtuiging door het gesprek wordt bereikt. Zo laten we onze invloed gelden in ons vakbondswerk - maar ook daarbuiten. CNV Academie laat zien dat onze gesprekken ook buiten ons dagelijkse werk van betekenis zijn. Onze workshops en trainingen stellen je in staat je werk beter te doen en je ideeën beter te verdedigen. Zo dienen we samen jouw belang.

Efficiëntie op de werkvloer valt of staat met goede communicatie. In de praktijk blijkt dat er veel tijd verloren kan gaan aan onduidelijkheden over wat er gezegd is, of aan onuitgesproken ergernissen - dat is slecht voor de sfeer in het team en slecht voor het werk in het algemeen. Daarom loont het de moeite om met z'n allen grip op communicatie te krijgen.

Communiceren kun je leren

Iedereen communiceert en iedereen kent ook wel de misverstanden die er soms door onhandig communiceren ontstaan. Die kun je nooit helemaal voorkomen, maar door je bewust te zijn van je eigen insteek en na te denken over andere invalshoeken, kun je al veel aan je communicatie verbeteren. Dan kun je je ideeën beter overbrengen en laat je gesprekken ontspannen verlopen. Hoe zet je zelfkennis om in de praktijk? Wat is die wijsheid waard bij het communiceren op je werk? CNV Academie laat je dat zien.

Na deze training ben je:

 • Sterk in communicatie

 • Betrokken en bepalend

 • Een prettige gesprekspartner

Training "Grip op communicatie"

Tijdens de training "Grip op communicatie" brengt CNV Academie overzicht op communicatie. Hoe spreken mensen, hoe drukken ze zich uit, hoe communiceer je zelf? Je leert je eigen stijl van communiceren kennen, want die blijft je basis: communicatie hoort dicht bij jezelf te staan. Wij geven je controle over die eigen stijl en brengen je bij hoe je, door je eigen instelling te veranderen, een betrokken communicator wordt. Je leert je boodschap gericht overbrengen.

CNV Academie en communicatie

CNV Academie biedt inzicht in communicatie en in andere zaken die direct of indirect met jouw dagelijks leven op de werkvloer samenhangen. Onze trainingen, workshops en cursussen geven je de kans je verder te ontwikkelen in je rol en bereiden je voor op de uitdagingen van je vak. Zo brengt CNV de kennis die we als vakbond zo vaak in de praktijk brengen naar jou en je collega's, zodat jullie er je voordeel mee kunnen doen.

Als communicatie soepel en vloeiend verloopt, dan levert dat voor alle gesprekspartners het meeste op: duidelijkheid, eerlijkheid, een prettig gesprek. De training Grip op communicatie maakt communiceren overzichtelijk. Een praktische training die iedere dag zijn nut bewijst, want communiceren doen we continu.

Controle over je communicatie?

Communiceren doe je de hele dag, maar vaak onbewust. Het lijkt vanzelf te gaan, tot je een gesprek aangaat waar ook echt iets van af hangt. Dan zou je wel meer controle over je communicatie willen: het juiste zeggen, de juiste toon vinden, het gesprek prettig laten verlopen. Maar hoe krijg je grip op communicatie? Hoe word je je bewust van je eigen stijl en hoe doe je daar je voordeel mee? CNV Academie laat je zien hoeveel controle je kunt hebben over jouw communicatie.

Na deze training ben je:

 • Vertrouwd met de "regels" van communicatie

 • Zeker van je eigen stijl

 • Zelfbewust en doelgericht

Training "Grip op communicatie"

Tijdens de training "Grip op communicatie" vertellen we je precies hoe communicatie werkt en gaan we met jou aan de slag om een stijl van communiceren te vinden die effectief is, maar die ook goed bij jouw persoonlijkheid past. Want de kracht van communicatie ligt in jezelf, wij leren je geen "kunstje", maar trainen je om zelf goed en overtuigend te communiceren. Zo krijg je blijvend grip op je communicatie.

Training_grip_op_communicatie

Locatie en data

Adres:
Tiberdreef 4
3561 GG, Utrecht

De training vindt plaats in het CNV gebouw, naast het station Utrecht Overvecht.

Data:
17 mei 2018
7 februari 2019

Tijdstip: 10.00 -17.00 uur

CNV Academie geeft je grip

CNV Academie levert met trainingen, advies en coaching een opbouwende bijdrage aan werkend Nederland. Wij leren je om effectief te communiceren en zo beter voor je belangen op te komen. We inspireren je om je carrière naar je hand te zetten. CNV Academie werkt volgens de filosofie van CNV, maar is zeker niet alleen voor leden, iedereen die zich wil ontwikkelen is welkom!

Een gesprek tussen werknemer en leidinggevende gedijt bij openheid en onderling vertrouwen. Heldere communicatie is de basis van een goede werkrelatie. De training "ln gesprek met je leidinggevende" van CNV Academie neemt de valkuilen in weg en laat zien hoe een goed gesprek in ieders belang is.

Het gesprek aangaan

Dat goede gesprek met je leidinggevende, dat is vaak niet eenvoudig. Wat verwacht jij van het gesprek, wat verwacht je leidinggevende? Die onzekerheid maakt het gesprek vaak onprettig - en onprettige gesprekken "lopen" niet. Maar hoe kun je die twijfel doorbreken? Wat kun je aan je eigen insteek veranderen, hoe ga je dit gesprek op een goede manier aan? CNV Academie helpt je bij deze gesprekken. Wij laten je zien hoe je ze aangaat door uit te gaan van je eigen kracht.

Na deze training:

 • Herken je verschillende beïnvloedingsstijlen en kun je deze actief inzetten

 • Voorbereid, betrokken en zelfverzekerd

 • Een prettige gesprekspartner

Goed gesprek: van drempel naar springplank

De drempel die veel mensen voelen als ze op hun leidinggevende afstappen neemt CNV Academie voor je weg. We leren hoe je je over je natuurlijke aarzeling heen zet en op een goede, krachtige manier het gesprek aan gaat. Dit gesprek kan je veel opleveren, het is een springplank, een stap vooruit in je carrière. Door helder en open te communiceren ben je overtuigend en breng je je ambities en ideeën op een aantrekkelijke manier voor het voetlicht. Een prettig gesprek is een goed gesprek!

training_in_gesprek_met_je_leidinggevende

Locatie en datum

Adres:
Tiberdreef 4
3561 GG, Utrecht

De training vindt plaats in het CNV gebouw, naast het station Utrecht Overvecht.

Datum: 12 februari 2019

Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur (inclusief lunch)

 

CNV Academie

CNV gaat het gesprek aan, dat is onze stijl. Wij durven ook het gesprek aan te gaan als het moeilijk is en natuurlijk gaan we het gesprek dan ook aan namens jou. Maar je kunt heel veel ook zelf doen. CNV Academie geeft je de kennis en de kracht om dat te doen.

Heldere communicatie overtuigt en brengt de boodschap zo over, dat de toehoorder er naar kan handelen. Goede communicatie is open en gericht op begrip, het is geen eenrichtingsverkeer. Zo blijven we betrokken bij elkaar. We overtuigen en beïnvloeden op een manier die inspireert. Daar heeft iedereen op de werkvloer profijt van.

Hoe overtuig je de ander?

Communicatie op het werk is vaak doelgericht: je wilt iets van iemand gedaan krijgen en als dat niet lukt, lijkt het gesprek mislukt. Daar kan ook je eigen optreden invloed op hebben gehad - want communiceren doe je met z'n tweeën. Hoe ga je het gesprek aan? Vind je het gesprek prettig? Het is goed naar je eigen ervaring te kijken, maar houd ook aandacht voor de ander. Hoe pak je dit aan?

Na deze training ben je:

 • Zeker van jouw stijl van communiceren

 • Overtuigend op een prettige manier

 • Een positieve invloed op je werk

Training_prettig_overtuigen_en_beïnvloeden

Training "Prettig overtuigen en beïnvloeden"

CNV Academie leert je tijdens de training "Prettig overtuigen en beïnvloeden" op een verfrissende manier naar je eigen stijl van communiceren te kijken. Wat zijn nu echt je voorkeuren, wat vind je nu echt een prettig gesprek? Vanuit dat positieve vertrekpunt nemen we je mee en vertellen we je hoe jij, op jouw eigen manier, beter en overtuigender kunt communiceren. Zo breng je jouw ideeën pakkend over op anderen en daar heeft iedereen wat aan.

Locatie en datum

Adres:
Tiberdreef 4
3561 GG, Utrecht

De training vindt plaats in het CNV gebouw, naast het station Utrecht Overvecht.

Datum: 22 januari 2019

Tijdstip: 10.00 -17.00 uur

CNV Academie

Communiceren is voor CNV de kern van ons dagelijks werk. Het liefst communiceert CNV op een open en betrokken manier, uitgaande van wederzijds respect. Dat is een prettige manier van communiceren en die heeft ons en onze leden veel gebracht. Dankzij CNV Academie kunnen wij die kennis en kunde ook op jou overbrengen, of je nu lid bent of niet.