Meer tijd om te genieten

'Een afspraak met jezelf is net zo belangrijk als een afspraak met een ander.' Ontdek de 8 timemanagement tips van CNV Academie.

Lees meer tips

Ik wil contact

Ontdek de Vitaliteitstrainingen voor jezelf of jouw team.

 

030 751 1747

Filters

Ik ben op zoek naar een met als onderwerp
8 training(en) gevonden binnen jouw voorkeur.
incompany_training_vitaliteit_op_leeftijd

Vitaliteit op leeftijd

Nu we steeds later met pensioen gaan, is vitaliteit op leeftijd alleen maar...
incompany_training_energie_in_evenwicht

Energiegevers en energievreters

Werken kost energie, maar het levert ook energie op. Enthousiasme en ambitie...
werkverdelingsplan-po

Maak werk van je werkverdelingsplan

Klik hier voor de infographic van het werkverdelingsplan. In de nieuwe Cao voor...

Professioneel statuut

Zou je meer ruimte willen bij de aanschaf en inzet van nieuwe digitale...

Van werkdruk naar werkplezier

Hard werken loont, maar hard werk kan ook negatief uitpakken. Een te hoge...
Loopbaanondersteuning-maatwerk

Loopbaan ondersteuning

Mensen willen kunnen groeien in hun carrière, maar het is niet eenvoudig om de...
Coaching_CNV_Academie

Coaching

De dagelijkse praktijk op de werkvloer roept vaak vragen op. Er zijn...
incompany_training_weerbaar_zijn_en_blijven

Weerbaar zijn en blijven

Iedereen heeft zijn grenzen, maar als de werkdruk te hoog wordt, worden die...

Meer over Categorie: Vitaliteit trainingen

Je werk is een belangrijk deel van je leven: je besteedt er veel tijd aan en bent er in je hoofd ook veel mee bezig, zelfs op de momenten die eigenlijk je vrije tijd zijn. Dat is geen bezwaar als je werk je voldoening geeft en je weet wat je perspectieven zijn, maar als je een hoge werkdruk ervaart en tegen allerlei grenzen aanloopt, dan wordt werk vervelend. CNV Academie kan je helpen om dat te voorkomen. Onze trainingen rond het thema vitaliteit geven je vernieuwende inzichten en brengen in beeld wat je zelf kunt doen om werken leuker te maken.

Vitaliteit als verzamelnaam

We begrijpen allemaal wel dat het waardevol is om voldoening uit je werk te halen en om je te weren tegen werkdruk; het is alleen nog niet zo makkelijk al deze zaken in één woord te vatten. Bij CNV Academie hebben we alles samengebracht onder de noemer vitaliteit, want het uiteindelijke resultaat, en dat is waar het om gaat, is dat jij als werknemer vitaal bent. Levenslust, voldoening, positieve energie: dat is wat vitaliteit je brengt en dat is ook wat wij in onze trainingen voor ogen hebben.

Vitaliteit op de werkvloer

Vitaal aan de slag, dat is gezond aan de slag, met frisse moed en de energie om er ook echt iets van te maken. Vaak redeneren we dat je, om gezond aan het werk te beginnen, vooral thuis de zaken op orde moet hebben. Je moet gezond eten en veel slapen, liefst ook nog sporten. Werkgevers schromen in veel gevallen ook niet om je dat te zeggen. Maar wij merken tijdens gesprekken en coachingsmomenten dat er op de werkplek ook heel veel beter kan. Of je je thuis goed kunt ontspannen, of je goed slaapt en of je de fut vindt om te gaan sporten, hangt in belangrijke mate af van je functioneren op je werkplek. Dáár begint vitaliteit!

Een goede werkplek behoedt je voor een te hoge werkdruk. Als team vangen jullie elkaar op en verdelen jullie de taken. Er is aandacht voor verstandig timemanagement. Jijzelf weet ook goed voor je belang op te komen en kunt goed omgaan met stress en drukte; je doet je werk met plezier en ziet dat het zin heeft. Je hebt het gevoel dat er schot zit in je carrière en werkt daar ook voor. Dát is een werksituatie waarbinnen je vitaal aan de slag kunt. En in zo’n werksituatie kun je thuis ook beter je rust nemen.

Vitaliteit voor wie?

Bij vitaliteit op het werk wordt vaak aan specifieke doelgroepen gedacht, bijvoorbeeld aan oudere werknemers, die met het verhogen van de pensioenleeftijd langer aan de slag moeten blijven. Zeker heeft CNV Academie programma’s voor die doelgroepen, maar de kern van ons verhaal is toch dat vitaliteit voor iederéén belangrijk is. Ook als je goed gezond bent, jong bent en midden in het leven staat, is het goed om aandacht te besteden aan werkdruk en voldoening, aan plezier in je werk en aan beter plannen en beter communiceren.

De aandacht voor vitaliteit, die wij zo belangrijk vinden, is goed voor jezelf, het maakt dat je rustiger uit je werk komt en ook meer uit je eigen tijd kunt halen. Maar er is zeker ook een algemeen belang. Als werknemers op een goede manier aan het werk zijn en blijven, draagt dat ook bij aan de productiviteit van het team en aan de kwaliteit van het werk dat jullie leveren. Investeren in vitaliteit levert dus voor ons allemaal iets op.

Vitaliteit trainen

Vitaliteit is een redelijk abstract begrip. Hoe ga je daar concreet mee aan de slag? We merken dat mensen die geïnteresseerd zijn in onze trainingen en workshops, zich toch moeilijk een voorstelling kunnen maken bij de inhoud ervan. Dat doet mensen soms ook aarzelen: zou zo’n training nou echt veel uithalen, moet je dat nou wel doen? De beste manier om jezelf te overtuigen is om tóch te gaan en mee te maken wat het doet, maar we geven op onze website graag ook wat uitleg vooraf.

Op de site van CNV Academie vind je per training een korte introductie. Daarin lees je wat de doelen van de training zijn en welke resultaten je bereikt. Na zo’n training ben je beter in staat om te gaan met de situaties die in de tekst beschreven staan. De training zelf is verfrissend en inspannend. De trainer laat je anders naar vanzelfsprekendheden kijken en doorbreekt gewoontes; een verandering in je houding en je gedrag is vaak de sleutel tot de oplossing. Dat maakt de trainingen ook zo interessant om mee te maken.

De trainingen van CNV Academie gaan over werk en over typische situaties op de werkvloer, maar zeker de vitaliteitstrainingen komen dicht bij je eigen persoonlijkheid. Het kan dan prettig zijn als je vooraf al een beetje een idee hebt van wie onze trainers zijn. Daarom stellen ook zij zich op onze website persoonlijk aan je voor. Zo kun je je al beter een voorstelling maken van zowel de inhoud als de stijl van de training.

Vitaliteit bij CNV Academie

De workshops en trainingen rondom het thema vitaliteit vormen een belangrijk deel van het werk van CNV Academie. We merken dat er een grote behoefte is aan dit type trainingen, juist in deze tijd: werkdruk is meer en meer een probleem en tegelijk zijn we ons steeds beter bewust van de risico’s op een burn-out. Wij willen graag bijdrage aan een oplossing en hebben daarbij zeker ook het algemeen belang voor ogen, want maatschappelijke betrokkenheid zit in ons DNA.

CNV Academie biedt trainingen, advies en ondersteuning. We horen bij CNV, maar we zijn zelf geen vakbond; onze programma’s zijn ook voor iedereen beschikbaar, niet alleen voor CNV-leden. Wat we gemeen hebben met de vakbond is dat we midden in de samenleving staan, dat we geloven in samenwerking en dat we altijd de dialoog aangaan – dat komt ook terug in onze trainingen. We gaan samen met jou op zoek naar oplossingen, zodat jij beter aan het werk kan. Tot ziens bij CNV Academie!